vineri, 17 decembrie 2010

Chemarea străbunilor

 
Dragii mei prieteni mustăcioşi,
Rar ni se întâmplă ceea ce ne place. Ceea ce nu ne place, nu numai că nu poate fi evitat, dar se întâmplă şi foarte des. Şi nu ştiu de ce e aşa. Într-una din zilele trecute, fără să fiu prevenit, hodoronc-tronc, sunt luat pe sus de bipezii mei şi vârât în maşină, mijlocul lor de deplasare pe care eu îl detest cât pot de tare. Şi este vorba de o nouă călătorie, nu cea de la sfârşitul lui noiembrie, despre care v-am miaunat deja.
Posted by Picasa
 
A urmat o deplasare cu maşina timp de câteva ceasuri, care pentru mine a fost un chin. Ştiţi doar că urăsc aceste hoinăreli motorizate. Dar nici pentru bipezii mei nu a fost o mare plăcere, pentru că tot drumul, i-am terorizat cu un mieunat continuu şi ritmic, la fel de plăcut ca şi "picătura chinezească".
Posted by Picasa
 
Abia când am ajuns pe meleagurile mele natale, m-am liniştit. Şi dintr-o dată, m-am simţit aşa de minunat, de parcă mi-aş fi auzit străbunii.
Posted by Picasa
 
De data aceasta am fost plecat chiar la ţară, la părinţii părinţilor mei bipezi, adică la bunici. Chiar lângă maidanul, subsolul şi tomberoanele mele natale. Şi tare aş mai fi vrut să rămân acolo, dacă-ar fi fost după mine. Dar cum eu, deşi sunt adevăratul stăpân al bipezilor mei, sunt purtat de colo-colo, ca un bibelou de blană, m-am răzbunat prin a-i teroriza şi la întoarcere. Iar ca să nu fiu înţeles greşit, mai fac o precizare: chemarea străbunilor, pe care noi o simţim aşa de intens, este ceva divin şi îmi place. Detest călătoriile cu maşina, chiar dacă am pozat ca şofer.
Posted by Picasa

5 comentarii:

  1. Super photos, I like the first (Baghi in a car)
    :))
    Thank you for comment :)
    Leonek

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi eu îţi mulţumesc pentru vizită, Leonek! Înseamnă că te pui pe picioare. Ceea ce mă bucură nespus de mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. From Spain, I say hello beautiful Baghi.
    I hate too, to travel and unfortunately I do frequently! I can´t speak rumano and a little bit English. Seeing the first picture, I think:can you drive?
    Se you Baghi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai venit, prea frumoasă Efi! (Pe tatăl meu biped îl cheamă Ifim, deci pot spune că Efi este asemănător cu acesta!):) Salutări din Romania! Noi doi ne-am putea înţelege foarte bine în limba pisicească, dar ca să priceapă şi bipezii noştri, îţi propun să vorbim limba lor maternă (adică spaniola şi româna), iar ei să se descurce cu traducerea oferită de Google. Dacă ştiu să conduc maşina? Sigur că pot face asta, numai că nu am permis de conducere!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hola Baghi! Acabo de leer tu respuesta aquí.
    De acuerdo a partir de ahora empezaré a hablarte en español. Pero desgraciadamente hay veces que no llego a entenderte. Traduzco del rumano al inglés y luego al españlol, pero hay palabras que no se traducen es una pena. Me gustaría entenderte bien!
    El mundo tendría que hablar Esperanto!
    Saludos, mi especial amigo rumano!

    RăspundețiȘtergere

Mă bucură comentariile şi miaucomentariile prietenilor mei!