luni, 18 octombrie 2010

meteo

De când umblă cu elicoptere prin cap, tata Ifim nu prea-mi mai lasă lăbuţele mele hărnicuţe să umble pe tastatură. Dar l-a pus mama să dea cu aspiratoru', ca să se înveţe minte şi aşa reuşii şi eu să împuşc, prin intermediul tastaturii, bineînţeles, câteva vorbe omeneşti. La ce vacarm e în casă şi la cât de surd e, sper să nu se prindă că i-am tras-o, motăneşte vorbind, el crezându-mă ascuns sub pătură (căci încă n-au scos plapuma)!
Şi după cum mieunez (sau mauuunez), mă rog, înţelegeţi voi, folosesc şi eu expresia pe care o am la "îndemână" (aici nu se potriveşte să folosesc un termen pisicesc), doar sunteţi prietenii mei, trebuie să dezvolt subiectu' cu meteorologia. C'aşa m-a rugat năşica Renata!
Păi, mauuu, e simplu. Acuşi mi-am dat seama! În patru vorbe omeneşti, v-am ciuruit! Iată-le:
- "Eu semăn cu Busu!"
Mauuu! V-am ciu-ru-it, nu-i aşa? Sau poate că el seamănă cu mine... încep să mă încurc. Glumesc, da' hai să trec la subiect, căci acu termină cu aspiratu' şi vine... Mauuu, vis urât!
Deci, sau aşadar, când noi, animăluţele astea gingaşe, blânde (după caz), cu blăniţa mătăsoasă (ca ce, nu vreau să intru în amănunte), cu mustăcioarele ca şi genele domnişoarelor somnoroase şi frumoase, cu gheruţele... tot ca ale domnişoarelor frumoase... mauuu, tot intru în amănunte... Atunci când ne toaletăm blăniţa şi dăm cu lăbuţa pe la urechiuşe, sigur va ploua. Sigur urmează vreme urâtă!
Şi "sigur" înseamnă 100%, iar "probabil" înseamnă 40%. D'asta l-a tras de urechi Moisil pe Topor.

7 comentarii:

  1. Cred că-ţi sclipesc urechiuşele, Baghi, de cât le-ai toaletat aseară! Puteai să fii mai superficial, poate nu ploua în halul ăsta. Da' ai mai făcut tu ceva, cu siguranţă, că bate vântul să smulgă pomii din rădăcini.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca nu mai ai blanita pe urechi :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Să fie oare vina mea pentru vremea urâtă şi ploioasă de afară? Este adevărat că de câteva zile tot îmi lustruiesc urechiuşele, dar nu m-am gândit c-aş putea influenţa eu vremea. Renata, Pisu, Grişa, Nataşa, Chiţi, Serafina, toţi prietenii mei bipezi sau patrulabezi, am înţeles ce am de făcut... Merg să trag un pui de somnic! Ca să nu mai pot fi acuzat de nimic!

    RăspundețiȘtergere
  4. De fapt voi ne avertizati in legatura cu ce ne asteapta, iar noi sarim cu acuzele. Iertare, Baghi! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Aşa e, cum se întâmplă ceva ce nu vă convine, săriţi pe noi cu acuzele, deşi vina o poartă altcineva. Dar noi, printre altele, suntem şi iertători...

    RăspundețiȘtergere
  6. Baghi, ţi-ai tras o poză de m-ai lăsat în patru labe!
    De eşti tu acela, nu-ţi sunt naşă eu! :)))
    Nu, nu... am glumit. E super-poză. Arăţi ca Charles Bronson în Justiţiarul. Poate chai mai bine. Băi, eşti mortal!
    Ţi-am spus până acum că te iubesc sau am omis?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ştii că nouă, pisicilor, ne place să fim alintate. Asta a zis-o şi Grişka în urmă cu vreo săptămână. Sigur că ai omis, dar nici nu aveai motive s-o spui! Acu' că ţi-a scăpat vrăbiuţa, voi încerca să fac în aşa fel încât să cazi în recidivă.
    Să-ţi spun însă un secret, dar ţine minte, secret înseamnă "fermoar la gură"!
    Bine că nu se vede lanţu' lu mama pe care-l aveam la gât (dar îl mai am în câteva poze... abia aştept să le şterg). Cu lanţu ăla la gât mă simţeam ca un cocălar biped.

    RăspundețiȘtergere

Mă bucură comentariile şi miaucomentariile prietenilor mei!