sâmbătă, 4 decembrie 2010

Întâmplări şi prieteni noi (II)

 
Pentru că v-am arătat aceste fiinţe care parcă-s din afara lumii noastre, continui spunându-vă că nu sunt şoricei, ci nişte crustacei care se numesc raci. Sunt mulţi bipezi care adoră să-i mănânce. Racii fierţi, alături de ouăle fierte, sunt cele mai simple mâncăruri gătite ale bipezilor. Şi ouăle, şi racii, înainte de fierbere, se spală. Numai că la raci, se adaugă sare (mai multă!) în apa în care se fierb. Şi ce este interesant, prin fierbere, aceştia se fac roşii ca... unii bipezi care sunt prinşi cu minciunica. Există chiar acest termen de comparaţie: roşu ca racu'. Incă o curiozitate, mâncatul racilor este asemănător spartului sau mâncatului seminţelor, datorită faptului că niciodată nimeni nu se satură şi întotdeauna rezultă mai multe coji decât se anticipa iniţial.
Posted by Picasa
 
Acum, după ce am miorlăit despre lucruri care pentru neamul nostru pisicesc nu-s interesante deloc, hai să torc şi despre ceva mai pufos care să ne facă să ciulim urechile.
Vă voi prezenta câţiva prieteni mustăcioşi care deşi nu se bucură de o atenţie specială din partea bipezilor, duc o viaţă la fel de fericită ca a noastră (dacă n-o fi chiar mai fericită!). Ei nu servesc papa bun de la pliculeţ iar la crocănţeii noştri atât de nelipsiţi din dieta noastră zilnică se uită ca la pietricele. Nu dorm pe televizor sau în coşuleţe cu plăpumioară şi perniţă din puf de gâscă, ci în cine ştie ce cotlon, fiind şi în alertă permanentă. În schimb, sunt pescari şi vânători neîntrecuţi.
Posted by Picasa
 
Primul motan pe care vi-l prezint este Pampuşca (Gogoaşă). Cred că nu este cazul să vă explic de ce i se spune aşa. Pare el a fi flămând? Vedeţi ce coadă tărcată are? Nu prea este el şcolit, dar este un bun reprezentant al nostru. Este un adevărat motan-haiduc. L-am văzut cum a subtilizat motăneşte dintr-o barcă un peşte care, după dimensiuni, pentru mulţi bipezi ar fi însemnat "captura mult visată". (Va urma)
Posted by Picasa

2 comentarii:

  1. O duminică frumoasă, cu daruri de la Moș Nicolae! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc, Mirela! Cu siguranţă că Moş Nicolae va fi darnic şi cu Enya şi Serafina! În seara aceasta eu va trebui să mă ascund bine ca să nu-i dau prilej frăţiorului Andu să-şi lustruiască ghetele cu blăniţa mea!:)

    RăspundețiȘtergere

Mă bucură comentariile şi miaucomentariile prietenilor mei!