joi, 27 ianuarie 2011

Uşiţa

 
După părerea mea, uşiţa pentru pisici este una dintre cele mai mari invenţii ale lumii, din toate timpurile. Şi îi aparţine marelui Sir Isaac Newton, care a mai descoperit şi legea gravitaţiei, dar aceasta nu e aşa de importantă, pentru că nu se vede, nu foloseşte la nimic şi cred că nici de foame nu ţine.
Cu toate acestea, se pare că bipezii mei nu au ţinut pasul cu marile invenţii ale lumii, drept pentru care nu au niciun motiv să se supere pe mine atunci când vreau să trec din hol în bucătărie iar ei să fie "sluj".
Posted by Picasa
 
Totuşi, de multe ori, atunci când sunt uituci sau căscaţi şi lasă uşa închisă, eu devin victima ignoranţei lor! Ar trebui dată o ordonanţă de urgenţă prin care instalarea uşiţelor pentru pisici să devină obligatorie! Aşa, la fel ca şi montarea anvelopelor de iarnă!
S-ar evita astfel asemenea situaţii, cum este cea din poza de mai sus, unde eu, Baghi, nu sunt decât o siluetă, o umbră. Cu blană! Mauuu!
Posted by Picasa

12 comentarii:

  1. Foarte bine Baghi!!!
    Ia sa facem niste lobby ca sa se impuna legea asta cu usitele....

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord, Pisule!
    Mai aştept reacţii şi de la alţi prieteni îmblăniţi şi persecutaţi!
    Prima mea măsură o voi aplica imediat, adică, voi schimba titlul postării. Apoi, mă voi gândi la elaborarea unui plan...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am trei uşiţe, toate făcute de tati al meu: una la balcon, una la dormitor şi una la camera noastră de la ţară.
    N-a avut încotro, a trebuit să le facă, pentru că eu începeam să miaun de zor la uşă, când le era bipezilor lumea mai dragă! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum se impaca usita pentru pisici cu clima noastra cumplita? Adica, si voua va place caldura, si trebuie sa ne gandim cum sa facem sa pastram camerele cat mai calde atat pentru bipezi, cat si pentru prietenii nostri cei dragi...

    In lipsa unor asemenea elemente de modernitate, Peticica si Snickers al meu prefera sa stea pe umerii mei prin casa: in felul acesta nu pot fi "uitate" in alta camera... si mie imi place sa le aud torcand stereo :D .

    RăspundețiȘtergere
  5. @Grişka:
    Păi asta e şi la noi, trebuie să miaun de zor la uşă, când le e lumea mai dragă. Dacă nu s-au gândit să prevadă uşiţă pentru mine atunci când au montat uşa, acum trebuie să dea gaură în ditamai geamul termopan. Oricum, asta e treaba lor.
    În ceea ce priveşte implementarea legii cu uşiţele (mă refer la propunerea lui Pisu), eu cred că tu, Grişka, cu numele tău deja cunoscut şi arhirecunoscut peste mări şi ţări, cu prestanţa şi relaţiile tale, dar mai ales, cu cele trei uşiţe pe care le foloseşti zilnic, te poţi considera deja o autoritate în acest domeniu... Da' ce zic eu autoritate, eşti deja un "brand"...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Vlad:
    Eu, după cunoştinţele mele tehnice, aş zice că se iroseşte mai puţină căldură prin deschiderea unei uşiţe decât prin deschiderea unei uşi. Îi înţeleg foarte bine şi chiar sunt puţin invidios pe Snickers şi Peticica. Şi la imaginea pe care mi-am făcut-o despre tine, cred că stau destul de lejer!:) Chiar, nu e loc şi pentru mine?!:):):)

    RăspundețiȘtergere
  7. Baghi, eşti atât de frumos, de misterios, de toate alea, când stai acolo, în transparenţa unei plăci de sticlă, că abia după poza asta ai motiv să militezi pentru o uşiţă de pisici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Miauuu, năşică Renata, pentru vorbele de alint şi pentru încurajare! Miaumulţumesc!:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt de acord cu tine, sa facem o petitie!

    RăspundețiȘtergere
  10. Da Chiţirel, lucrez deja la petiţie. În ce s-o punem, în proţap sau în vârful cozii?!:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragul nostru Baghi, mi-ar face foarte mare placere sa port un motan si pe cap :) Si eu nu-s prost ca astia: http://www.caerleon.net/history/army/page5.html , eu vreau 3 blanite cu caracter ofensiv :D Cum tu stii sa faci si guler de blana, si masca cu colti si gheare, iar cei mici sunt dornici sa invete, iti dai seama ce-ar iesi :D ?!

    Da, ma gandeam la o usita cu garnitura ca la usile de frigider - le puteti trage/impinge usor, si se si entaseizeaza perfect pentru a conferi izolatie termica! Sa-i spui lui tati/mami la ce ne-am gandit noi, poate iese ceva interesant, si beneficiaza si altii de ideile noastre :D

    RăspundețiȘtergere
  12. @Vlad:
    Tu ai dreptate când îi numeşti pe cei din poză. Par, pe cât de fioroşi, pe atât de proşti!
    Sper că tu te gândeşti la mine aşa întreg cum îs, nu numai la blana mea...:)
    Cu uşiţa pentru pisici putem demara o adevărată afacere. Imaginaţia nu are limite! Mai ales a noastră, a motanilor!:)

    RăspundețiȘtergere

Mă bucură comentariile şi miaucomentariile prietenilor mei!