vineri, 3 decembrie 2010

Întâmplări şi prieteni noi

 
Posted by Picasa
Acum, când afară iarna şi-a intrat în drepturi, nu ne rămâne decât să ne retragem la gura sobei sau a caloriferului şi să începem să toarcem câte o poveste. M-am gândit că ar fi potrivit să miorlăi puţin despre ce am văzut în ultima ultima mea călătorie şi să vă prezint câţiva noi prieteni pe care mi i-am făcut.
 
Acesta este "căţelul încasator" de la o staţie PECO plutitoare din Mila 23. Chiar eu l-am văzut cum încasează banii pentru benzină de la cei care acostează pentru alimentare. Nu ştiu dacă aduce şi restul, aşa că ar fi bine să aveţi bani potriviţi. Poza a ieşit puţin mişcată pentru că este incomod să fotografiezi din cutie.
Posted by Picasa
 
El este Chuky şi a fost gazda mea. O flocoşenie de doar 6 luni, dar care mi-a scos puf alb. Singura lui preocupare este joaca, parcă nici n-ar fi avut altceva de făcut... Dar m-a distrat pentru că le dădea de lucru bipezilor, care dacă erau în raza lui de acţiune, aveau de lucru cu scuturatul pantalonilor de urmele lăbuţelor lui, gest aproape inutil, de altfel. Trebuie să recunosc că m-a făcut şi gelos, fiindu-mi teamă ca umanii mei să nu-l îndrăgească mai mult ca pe mine. Mauuu, bine că am scăpat de el.
Posted by Picasa
 
Ceea ce se vede mai sus este cuibul unei familii de bizami. Bizamul este un fel de şobolan de apă, cu blăniţă de culoare castaniu-roşcat şi care stăpâneşte teritorii întinse de stufăriş din deltă. Nu am reuşit să-l pozez pentru că s-a dat la fund. Nu cred că sunt mulţi motani care au pus lăbuţa pe un bizam.
Posted by Picasa
 
Peştişorii din imagine, de un colorit deosebit, nu reprezintă o mare captură pentru adevăraţii pescari. Dar sunt pe placul pisicilor autohtone, constituind o adevărată delicatese pentru acestea. Drept să vă spun, eu am cam strâmbat din mustăţi, gusturile mele fiind un pic diferite.
Posted by Picasa
 

Mauuu! Da' ce ziceţi de ciudăţeniile astea? Aţi mai văzut asemenea şoricei? Parcă nu seamănă, nu-i aşa? Au mustăţi, dar n-au blăniţă ci o carapace tare de culoare neagră-verzuie, o pereche de cleşti enormi şi încă patru perechi de picioruşe.
V-ar fi plăcut să vă jucaţi cu aceste fiinţe care par extraterestre? (Va urma)
Posted by Picasa

2 comentarii:

  1. Mai intai, Baghi, trebuie sa imi exprim admiratia pentru frumusetea ta din prima poza. Chiar ai fata de povestitor - scriitor. Semeni putin cu Hemingway. Foarte frumoase si interesante povesti, trebuie sa ne mai spui si altele. E prima data cand aud de bizami. Sper ca nu te-ai stopit de blanita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar dacă am fost smotocit un pic, am scăpat nevătămat şi cu blăniţa întreagă! Asemănarea este puţin cam deplasată, dar mă obligă să vă spun poveşti frumoase şi, mai ales, adevărate!:)

    RăspundețiȘtergere

Mă bucură comentariile şi miaucomentariile prietenilor mei!