duminică, 30 ianuarie 2011

Cum să faci fericită o pisică

 
Sunt multe trucuri simple pentru a face o pisică fericită. Cel mai simplu este să recunoşti că ea este stăpâna ta şi s-o laşi să facă ce vrea. Şi pisica nu va face decât să doarmă, să se joace şi să-ţi ceară de mâncare. Dacă pisica doarme, atunci, în cea mai deplină tăcere, te poţi apuca să speli vasele, să-ţi faci temele sau să-ţi plăteşti facturile. În niciun caz nu te apuci de aspirat. Pisica trebuie respectată şi atunci când doarme.
Dacă se joacă, atunci musai trebuie să te joci cu ea. De când aşteptai un motiv serios pentru a te tăvăli pe jos şi a le demonstra nepoţilor că nu eşti mai breaz decât ei. Vine şi fomiţa. Este poate cea mai serioasă problemă. Obligatoriu, trebuie să-i dai de mâncare ceea ce-i place. Apoi, este bine să-i schimbi din când în când locul bolului cu mâncare. Îi faci o surpriză şi-i aţâţi curiozitatea. O altă surpriză ar fi aceea să-i laşi bolul gol. Atunci pisica va găsi imediat o metodă să-ţi demonstreze că mai ai ceva mărunţiş prin buzunar şi să te expedieze la cel mai apropiat market deschis non stop. Şi nu pentru a cumpăra ţigări.
Dacă este o pisică de apartament, nu va agrea plimbările şi nici călătoriile. Dar chiar şi în aceste situaţii total nedorite, pisica va şti să-şi păstreze demnitatea. Şi nu cred că ai fi curios să-i dai drumul din braţe pentru a o vedea ce va face. Se spune că pisicile, girafele şi cămilele sunt singurele patrupede care, atunci când merg, deplasează deodată labele de aceeaşi parte a corpului, adică întâi ambele labe drepte, apoi ambele stângi. Aşa, ca în fotografia de mai sus. Dar cum în preajmă nu sunt nici girafe şi nici cămile, consider că ar trebui să ne acordaţi mai multă atenţie şi să ne preţuiţi şi mai mult. Căci oricât ne-aţi preţui, noi rămânem nepreţuite!:)
Posted by Picasa

9 comentarii:

  1. Very good advices Bagui!
    Its true, we are the queens or kings of the houses, isint´ ít?
    Nice photo, but be carefully wiht your paws. it´s too frost.
    Saludos

    RăspundețiȘtergere
  2. Serafina este perfect de acord cu tine! Neprețuiților! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este Baghi!!!!
    Trebuie sa ne pretuiasca bipezii pt ca suntem speciali in viata lor...fara noi nu ar mai fi la fel!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. :D Baghi, prietenii stiu de ce ;) !

    Pup pisicutul intre urechi :) !

    Niciodata noi, bipezii, nu putem alinta indeajuns reprezentantii neamului pisicesc din arealul nostru de raspandire!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Efi:
    Sfaturile, chiar dacă sunt foarte bune, s-ar putea să nu fie în totalitate pe placul bipezilor. Spre exemplu, să luăm spălatul vaselor. Ei nici n-au observat că atunci când cineva se apucă de treaba asta, toată familia e fericită!
    Aşa este: noi suntem reginele sau regii din casele lor! Să ştii că am grijă de lăbuţele mele. Fotografia a fost făcută iarna trecută.
    Saludos!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mirela:
    Nepreţuiţi şi... serafinici!
    Miausalutări Serafinei!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Pisu:
    Aşa e! Cei care nu ne-au descoperit, ori sunt victime sigure ale ştirilor de la ora cinci, ori s-au apucat de politică. Adică, două lucruri nocive!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Vlad:
    Groaznic de mult adevăr spui şi la fel de multă dreptate ai! Sper să te audă toţii bipezii şi să bage la cap!:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Am o pisica persana... de 2 ani si ce pot sa zic o las sa faca ce vrea...bne cand mai scapa cate o placintica ...na ce sa-i fac ca e prea draguta sa dau in ea bne asta nu e excep. ca sa dau in celelalte animale. + ca se intelege de minune cu cainele meu (labrador X golden).pisica e mascul si toti care trec pe la mne zic ca o vor acasa..

    RăspundețiȘtergere

Mă bucură comentariile şi miaucomentariile prietenilor mei!