joi, 30 septembrie 2010

Miau despre Jao

Sper că nu trebuie să vă explic, ca lu' Jao, că povestea mea este adevărată şi să ajung să miorlăi pentru ca ceea ce vă spun să pară verosimil. Încă de la prima uitătură eu trebuie să vă dezarmez. Şi v-o spun, ştiu să vă privesc în ochi la fel cum simt şoricelul sau primejdia. Am un dezavantaj în faptul că lăbuţele mele încă nu sunt obişnuite cu tastatura. Ca să nu mai vorbesc de mouse. Chiar par caraghios, eu, Baghi, spaima animăluţelor cu blăniţă şi pene (mă refer doar la soricei şi vrăbiuţe), să mă joc cu un şoricel din plastic.
Bine că nu mă vede curioasa de Miţa, vărgata vecinei părinţilor mei. Miorlăită cum e, întinde miaul pe toată scara blocului.
Mă întrebaţi, poate, de ce am folosit expresia "ca lu' Jao". O ştiu de la tata, care o foloseşte destul de des. Când vorbeşte despre mine, spune că sunt "negru ca Jao" iar când îi vorbeşte fratelui meu, se enervează uneori şi-l aud răstind: "trebuie să-ţi explic, ca lu' Jao".
Sunt plictisit de câte ori urechiuşele mele au trebuit să suporte povestea asta...
Cică la şcoală, tata a avut un coleg, tot om ca şi el, dar negru ca mine. Îl chema Jao şi era din Madagascar. Şi Jao vorbea bine româneşte, dar nu înţelegea bancurile, care trebuiau să-i fie explicate. Cred că de aici se trage şi ciuda pe care o are fratele meu pe mine. Dar... miau, era să zic ceva despre coadă.
Ce bine că mi-am amintit de Madagascar! Miauuu! Câte sunt de miaunat...

8 comentarii:

  1. Baghi, nu te apuca să spui tot din casă. Vai de blana ta dacă află Andu ce părere ai despre el!

    RăspundețiȘtergere
  2. O tot aştept pe Renata să-mi comenteze isprăvile şi progresele... Fata asta îmi pune răbdarea la încercare! Dar n-am ce face, nu le am de nicio culoare deocamdată. Fără ea, sunt doar negru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da poze, unde's pozele ? Ca mieunatul fara poze, parca nu prea merge.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai venit, Veve! Sunt câteva poze mai jos, dar şi în albumul "Animăluţe", pe care-l găseşti, printre alte două-trei, făcând un singur clic pe "Observator", sau pe "Şi nouă ne plac animăluţele", pe poza cu frăţiorul Andu etc. Şi te mai aştept, pentru că mai am poze, câte fire de blăniţă sunt pe mine, cu mustăţi şi coadă la un loc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Baghi,
    te citesc şi când nu-ţi scriu nimic la comentarii.
    Pe Jao-ul meu îi chema Moha şi Osama şi erau din Sudan. Moha învăţa bine, era tocilar adică, dar nu prea se descurca în conversaţie. Osama copia bine după Moha şi după mine, învăţa cât să treacă clasa, dar ştia o mulţime de bancuri în limba română şi ştia să le spună, semn că i-ar fi fost cu mult mai bine la o facultate de limbă română, decât la una de formule chimice.
    Moha mi-a adus odată o brăţară cu "ochi de tigru", dintr-o vacanţă şi mi-a zis că e pentru că l-am învăţat ce e ăla pulover şi la ce foloseşte şi că am mers amândoi la cumpărături, ca să nu mai dârdâie el de frig. Osama nu mi-a dat niciodată nimic, nici mie, nici altcuiva, a mâncat, în schimb, toate pateurile din nişte coşuleţe puse pe mese într-un bar unde ne mai petreceam cursul de chimie sanitară şi-a trebuit să le plătim pe toate, fiindcă nu erau "din partea casei", aşa cum crezuse el.
    ...Apoi ne-am îmbrăţişat, la plecare, am plâns cu toţii şi s-a terminat tinereţea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Avantaj noi! Având multe vieţi, avem si multe tinereţi!
    Simpatici colegii tăi. Fiindcă i-ai caracterizat aşa de bine, lui Ifim îi vine uşor să-l asemene pe Jao cu Moha.
    Şi mai comentează ceva haios. Îi era ciudă pe Jao pentru că, deşi era din Madagascar, putea să ajungă acasă, în mai puţin de o zi, pe când lui îi trebuiau trei zile să ajungă în satul lui.
    Iar pentru că ai vorbit aşa frumos despre lăbuţele mele hărnicuţe şi mi-ai dat numai sfaturi folositoare, vreau să-ţi dăruiesc ceva, o pictogramă originală, tot eşti în căutarea ei. Chiar dacă risc să alung animăluţele mai sensibile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt chiar curioasă, Baghi!
    Oricum, poate că ai observat, deja am muncit ceva pe blog la o nouă pictogramă. Dar orice lăbuţă de ajutor e binevenită.

    RăspundețiȘtergere
  8. Renata, am văzut, am observat, am hoinărit şi prin alte cotloane... Dar nu înţeleg, nu-i vizibil sau nu te-ai uitat la pozele de mai jos?

    RăspundețiȘtergere

Mă bucură comentariile şi miaucomentariile prietenilor mei!