joi, 21 februarie 2013

Surpriza



Pentru Dacti', de la Nono&Baghi, de ziua ei:

 

 

 Nono prietene, uită-te în ochii mei şi vei vedea cât m-am străduit ca să-i facem o surpriză lu' Dacti', cea cu bâzdâci, asta e vorba ei, deci nu are de ce să se supere. Dar merită să-i facem această surpriză, pentru că, nu-i aşa, ea este secretara noastră, chiar dacă nu recunoaşte acest lucru. De fapt, ca parteneri, prieteni, dar mai ales, ca detectivi, nu putea să ne scape amănuntul că... astăzi este ziua ei! 

 

 Nono prietene, fii atent la ce m-am gândit: Să-i luăm un buchet mare de trandafiri în care să-i strecurăm un simplu, De ziua ta, miau, miau, hau, hau, mor, mor, bla, bla, etc., La mulţi ani! Simplu. Însă nu ştiu dacă e bine sau nu să ne şi semnăm. Tu ce mormăi? Ce zici, că tu o cunoşti mai bine, dacă nu ne semnăm, crezi că o va duce mintea să ne bănuiască de o aşa ispravă?

 

 

 

 Pur şi simplu sunt nehotărât, ceea ce mi se întâmplă foarte rar. Dar e bine că mi se întâmplă rar, căci nici zilele deosebite, ca cele de naştere, nu sunt dese. 

 

 Deci, m-am gândit la următorul plan de acţiune:


 

Îi trimitem felicitarea aşa cum am scris-o, ca să nu mă fi chiorât degeaba în monitorul calculatorului şi pe taste, iar tu, pentru că eşti lângă ea, îi mormăi sau îi spui în viu grai, următoarele:

,,Noi, Baghi şi Nono, de ziua ta, secretara noastră cu bâzdâci, frumoasă ca iubi lu' tăticu' Marlowe, inteligentă ca Mata Hari, gospodină ca nevasta lu' Colombo, veselă ca Rona Hartner şi... mai adaugă şi tu ceva aici, care să meargă la target, să nu se prindă că doar eu contribui la surpriză, noi, cei doi detectivi, fii ai lui Phil, şi parteneri, aşişderea, nu-ţi vom spune lucruri pe care le-ai mai auzit.


Adică, n-o să auzi de la noi lucruri de gen norocul să te aştepte la fiecare colţ, fericirea să te însoţească la fiecare pas, dragostea să-ţi fie în permanenţă la îndemână, soarele să-ţi încălzească zilele, visele să devină realitate, tot binele din lume, noroc cu carul şi să ajungi în topul celor de la Capitalul şi aşa mai departe.

 Noi doi vrem doar să-ţi spunem că o să te suportăm şi atunci când vei avea bâzdâci, dar preferăm să n-ai, că o să ne străduim să rezolvăm cât mai multe cazuri dificile, că o să fim cuminţi, că vom încerca să rămânem prieteni cât mai mult timp, că vom fi veseli şi mai ales aşa cum îţi închipui şi-ţi doreşti tu să fim. 

Toate astea le facem pentru tine şi în amintirea lui Nono.

      La mulţi ani, năşică Renata!


                                                                            Baghi&Ifim

2 comentarii:

  1. Măi, nebunaticilor şi nepreţuiţilor!...
    M-aţi făcut să plâng! Da' şi să râd.
    Vă mulţumesc frumos! E cea mai mare surpriză din viaţa mea. Pentru că niciodată, niciodată, n-am visat să primesc flori de ziua mea de la nişte flăcăi aşa de chipeşi, îmblăniţi şi cu atât de multe picioare.:)
    Vă iubesc pe amândoi!
    Transmiteţi-i îmbrăţişări şi mulţumiri lui Ifim, fiindcă sunt sigur că el a ales florile.
    cu toată dragostea,
    Renata

    RăspundețiȘtergere
  2. @Renata
    Să fii sănătoasă şi mereu voioasă!
    La mulţi ani!
    https://plus.google.com/photos/114428491768896684860/albums/5583890306792971857/5583890567482167682?banner=pwa

    RăspundețiȘtergere

Mă bucură comentariile şi miaucomentariile prietenilor mei!