luni, 4 octombrie 2010

Să dăm sfară-n ţară şi peste hotară

Fraţilor cu patrulabe, griezi, maidanezi, vărgaţi, pătaţi, de apartament sau acostament, cu copite, lăbuţe sau gheruţe, astăzi este Ziua Animalelor, este Ziua Noastră!
Data de 4 octombrie este recunoscută de bipezi ca fiind ziua noastră, iar ocrotitorul nostru, pe anumite meleaguri, este Sfântul Francisc de Asissi, care a proclamat această sărbătoare încă din 4 octombrie 1226.
Era normal, măcar atâta atenţie să ne acorde cei ce preferă să umble în două picioare. De fapt, cei ce nu-şi mai folosesc nici picioarele, deplasându-se pe două sau patru roţi, pe bile, rotile sau şine. Aiuriţi cum îi ştim, în curând n-o să-şi mai folosească nici creierul, singurul organ superior celor ale noastre, primit în dar de la Dumnezeu. Mulţi dintre ei nici nu ştiu că noi, vieţuitoarele, am prins viaţă înaintea lor.
Mi se pare normal şi firesc să ne acorde măcar un dram de atenţie şi recunoştinţă după importanţa pe care o avem pentru ei. Din moment ce şi-au umplut calendarul cu sărbători idioate cum ar fi, dau exemple aleatorii, ziua rumeguşului, şurubului, roţii pătrate, a capacelor de bere, a sticlelor goale ş.a.m.d., sper să nu aibă pretenţia că ne-au acordat un mare privilegiu. Totuşi, ca să nu cad în extremă, zic să le mulţumim acelora care ne iubesc, care văd bunătatea şi frumuseţea noastră, care îşi dedică viaţă pentru noi, făcând un ţel din salvarea noastră.
La mulţi ani de Ziua Animalelor!

8 comentarii:

  1. La mulţi ani! Să fim sănătoşi şi voioşi cu toţii, noi şi bipezii noştri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pisone a primit de mâncare azi, cărniță de pui moale și suculentă de la conservă și bobițe din carne de pește. Deși a fost ziua lui, nu cred că îi pasă prea mult. Pentru el este sărbătoare atunci când se joacă împreună cu prietenii lui sălbatici, puii de vulpe.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-aţi făcut să-l invidiez pe Pisone, mai ales pentru opţiunile de joacă de care dispune.
    Aseară, împreună cu toată familia mea bipedă, am vizionat filmuleţul trimis de dumneavoastră, cu jocul delfinilor. L-am auzit pe tata exprimându-se ciudat, cum rareori o face: "film de o frumuseţe stranie, cu fiinţe fericite jucându-se într-o linişte ciudată". Eu nu am înţeles ce-a vrut să spună, de aceea, pun la dispoziţia prietenilor mei adresa: http://www.youtube.com/watch?v=oUee-JQL5JY
    Un maouuu camaraderesc lui Pisone şi prietenilor lui sălbatici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bipezii nu-si mai folosesc creierul demult ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu mi-am exprimat doar o părere, aşa, ca un fel de previziune, dar dacă tu, chiar dacă eşti altfel, faci totuşi parte din lumea lor şi spui asta, nu te contrazic.

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani! Cu intarziere, dar numai bipezii mei sunt de vina.

    RăspundețiȘtergere

Mă bucură comentariile şi miaucomentariile prietenilor mei!